Пилешки кълки и лозови сармички с къри

Нова българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.12.2007
Пилешки кълки и лозови сармички с къри
 
Необходими продукти:
10 пилешки кълки
2-3 с. л. зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. риган
2-3 щипки червен пипер
бял пипер и морска сол на вкус
пармезан за поръсване
20 лозови листа
300 г ориз
2 кисели краставички
1 стрък праз лук
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. къри
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешки кълки и лозови сармички с къри
Пилешките кълки се поливат със зехтин и се овкусяват с червен пипер, бял пипер, морска сол, риган и лимонов сок.
2
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 2
Подреждат се върху решетка и се пекат във фурна 20-25 минути при температура 190 градуса.
3
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 3
Оризът се вари в подсолена вода около 10 минути на много тих огън. След това се сваля от котлона и се оставя да престои около 20 минути под капак.
4
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 4
Киселите краставички и бялата част на праза се нарязват на много ситно.
5
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 5
След като е престоял, оризът се пресипва в тавичка и се овкусява с къри, оцет, захар и сол.
6
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 6
Добавят се празът и киселите краставички и се разбърква добре.
7
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 7
В лозовите листа се сипва от плънката и се завиват сарми.
8
Пилешки кълки и лозови сармички с къри 8
Сармите се подреждат в тава, върху тях се слагат пилешките кълки, поръсват се с пармезан и се пекат във фурна още около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: