Пилешки канелони

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2004
Пилешки канелони
 
Необходими продукти:
за тестото:
2 яйца
1 ч. ч. брашно
черен пипер и сол на вкус
1 ч. ч. прясно мляко

за плънката:
1 яйце
30 г краве масло
100–150 г кашкавал за поръсване
150–200 г сварени пилешки гърди
1/2 ч. л. червен пипер
2–3 щипки майорана
1 кубче пилешки бульон
200–220 г царевица
2 стръка пресен лук

за соса:
5–6 с. л. доматено пюре
200 мл студено прясно мляко
1 с. л. брашно
30 г краве масло
индийско орехче, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки канелони
Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, посолява се и се поръсва с черен пипер. Разбърква се, изсипва се в предварително намаслена тава и се пече около 10 минути в слабо загрята фурна при температура 140–150 градуса.
2
Пилешки канелони 2
Нарязаният на кръгчета лук се запържва в предварително загрятото в тиган масло, задушава се 30–40 секунди и се изсипва царевицата. Стрива се кубчето пилешки бульон и след 1 минута се поръсва с майораната и червения пипер.
3
Пилешки канелони 3
В кухненски робот се смилат нарязаните надребно пилешки гърди и сместа от тигана, така че да се получи пастет. Добавя се яйцето и се разбърква.
4
Пилешки канелони 4
В малка тенджера се поставят кравето масло и брашното за соса и се запържва до златисто. Сипват се студеното прясно мляко, доматеното пюре, индийското орехче, солта и черният пипер и се оставя да ври 1–2 минути.
5
Пилешки канелони 5
След като се изпече, тестото се нарязва на еднакви парчета, слага се плънката и се оформят цилиндърчета. Поставят се в йенски съд, заливат се със соса, поръсват се с кашкавал и се пекат при температура 180 градуса, докато се зачерви кашкавалът.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2014
Вкусни се получиха и е интересен вкуса!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: