Пилешки късчета по китайски

Гост: Любо Нейков
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2001
Пилешки късчета по китайски
 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
100 г уиски
4 чушки
3 моркова
1 краставица
1 яйце
1 буркан китайски (екзотични) гъби
10 с. л. фъстъчено олио
соев сос


Начин на приготвяне:
1
Пилешки късчета по китайски
Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова за 2 часа в уискито. В уок (дълбок тиган) се сипват 3 с. л. олио и месото се пържи 3-4 минути на силен огън.
2
Пилешки късчета по китайски 2
Изважда се, в тигана се сипват 2 с. л. олио и за 3 минути се пържат чушките (на ивички). По същия начин се пържат и морковите (на лентички), след тях идва ред на краставицата, накрая за минута се запържват гъбите.
3
Пилешки късчета по китайски 3
Отделно от яйцето се изпържва омлет, нарязва се на ивички и се поставя при зеленчуците. Поръсва се с босилек и соев сос. Ястието се сервира с гарнитура от сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


286 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: