Пилешки късчета с топено сирене

Дата: 27.02.2014
Източник:
ТИТЛА:
Пилешки късчета с топено сирене
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе (400 гр.)
400 г гъби
200 мл течна готварска сметана
200 г топено сирене
черен пипер
чубрица
сол
олио
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се нарязва на еднакви кубчета и се подправя с черен пипер, ситно смляна чубрица и сол. Месото се оставя да поеме подправките за 15-20 минути.
2
В силно загрят тиган се слага малко олио и се добавят пилешките хапки. Запържват се до златисто.
3
На по-слаб огъм се добавят нарязаните на филийки гъби. Ако са консервирани, предварително се отцеждат добре от водата. Задушават се до извиране на водата.
4
Добавят се ситно нарязаното топено сирене и сметаната. Разбърква се внимателно, докато сметаната и топеното сирене станат хомогенна смес и се сгъстят. Добавя се млян черен пипер и сол на вкус.
5
Консумира се топло.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2015
Изпробвах рецептата и съм много доволна! Бързо, лесно и много вкусно! :) Приятен апетит и на вас!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Любимо ястие вкъщи! Аз слагам и 1-2 шепи стафиди след като сметаната се посгъсти. Идеално се гарнира с варен ориз.
1.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
Рацептата е супер опитвала съм я.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта