Пилешки крилца с хрупкава фъстъчена коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 16.04.2010
Пилешки крилца с хрупкава фъстъчена коричка
 
Необходими продукти:
800 г пилешки крилца (8 броя)
2 с. л. микс от сушени подправки (магданоз, риган, целина,
50 мл винен оцет
2 с. л. фъстъчено масло
олио за пържене
100 г печени фъстъци
1 кубче пилешки бульон
100 мл фреш от портокал
300 мл кетчуп
3 скилидки чесън
2 с. л. чили сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крилцата се натриват добре с микса от подправки, оцета и фъстъченото масло. Трябва да престоят поне два часа в хладилник, след което се пържат до златисто в сгорещено олио.
2
Фъстъците се натрошават добре, а бульонът се разтваря в около 400 мл вода, след което се смесват в тенджера с останалите продукти за соса и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Сместа се слага да ври на тих огън, прибавят се и крилцата и се оставя на огъня за около 10–15 минути, докато сосът се сгъсти.
 
 
Съвет:
Ястието може да бъде поднесено с ориз или картофено пюре.
 

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2016
Ако обичате слакдо-лютив сос това ястие ще ви допадне :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: