Пилешки нъгетс със зелена доматена салса

Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
100 г корнфлейкс
1 филия хляб
1 яйце
1/2-1 ч. ч. прясно мляко
олио за пържене
4 зелени домата
1 зелена чушка
1 печена чушка
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
2 с. л. ябълков оцет
1 с. л. кафява захар
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Пилешки нъгетс със зелена доматена салса
Лукът, чесънът и зелената чушка се нарязват и се смилат.
2
Пилешки нъгетс със зелена доматена салса 2
Доматите се нарязват на кубчета и се поставят в малка тенджера. Добавят се кафява захар, сол, оцет и нарязаната надребно печена чушка. Смесват се със смлените зеленчуци и се варят 5-6 минути.
3
Пилешки нъгетс със зелена доматена салса 3
Пилешкото месо се нарязва и се поставя в кухненски робот. Подправя се със сол и черен пипер и се смила.
4
Пилешки нъгетс със зелена доматена салса 4
Филията се накисва в прясното мляко, след това се слага при месото и се смила отново.
5
Пилешки нъгетс със зелена доматена салса 5
Яйцето се разбива в купа. Корнфлейксът се смила и се поставя в подходящ съд. От смляното месо с намазнени ръце се оформят хапки и се овалват последователно в яйце и корнфлейкс.
6
Пилешки нъгетс със зелена доматена салса 6
Нъгетс се пържат по 5-6 минути в дълбок тиган с предварително загрято олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Сервират се с доматената салса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: