Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук

Дата: 29.08.2011
Източник: Бон Апети
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук
 
Необходими продукти:
3 пилешки пържоли от бут
2 пилешки филета
500 г сос “Чимичури”
за салатата от печен лук:
3 глави лук
3 моркова
5 листа босилек
сокът от 1/2 лимон
сол, зехтин и светъл балсамов оцет на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук
Месото се овалва в соса и се оставя да престои в него минимум 1 час (най-добре 1 нощ).

2
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 2
Пече се на скара, от двете страни, до зачервяване.


3
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 3
На скарата се слага и лука за салатата, без да се бели. Когато омекне, се обелва и се нарязва на жулиен.


4
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 4
Морковите се обелват и се настъргват, босилекът се наситнява и заедно с лука се слагат в купа.


5
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 5
Овкусява се със сока от лимона, зехтин, оцет и сол и се разбърква.


6
Пилешки пържоли на скара със сос “Чимичури” и салата от печен лук 6
Пилешките пържоли се нарязват на ленти и се поднасят със салатата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта