Пилешки пържоли с гарнитура от ориз

Дата: 19.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли от бут
2 с. л. сос „Уорчестър”
100 г сусам
100 мл зехтин „Екстра върджин“
6 скилидки чесън
2 стръка розмарин
2 яйца
200 г брашно
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус
за ориза:
1 1/2 ч. ч. ориз „Басмати“
300 г печурки
150 г гъби „Кладница“
20 г сушени манатарки
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
40 г глава целина
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки пържоли с гарнитура от оризПържолите се овкусяват със соса „Уорчестър”.
2
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 2Половината сусам се запича на сух тиган. Към него се прибавят зехтинът, розмаринът и чесънът, нарязан на филийки. Запържва се закратко и се дърпа от огъня.
3
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 3Оставя се леко да се охлади в друг съд и месото се залива. Оставя се да се маринова поне за 1 час.
4
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 4Печурките и кладницата се почистват и се нарязват наситно. Манатарките се накисват във вряла вода. След това се наситняват, водата се прецежда и се запазва.
5
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 5В тенджерата се сгорещява олиото, запържва се наситненият лук и се прибавят целината и чесънът. Щом се запържат и те, се слагат гъбите. Разбърква се и се прибавя измитият ориз.
6
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 6Наливат се 750 мл вода, в която е сипана и водата от манатарките. Овкусява се със сол, черен пипер и розамарин. След като заври, се похлупва и се оставя на слаб огън за 10 минути. След това котлнът се изключва и се оставя похлупено още 15 минути.
7
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 7Яйцата се разбиват в купа, в друг съд се сипва половината брашно, а в трети – останалото брашно с останалия сусам.
8
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 8В сгорещен тиган се сгорещява олиото. Месото се овалва в брашно, потапя се в разбитите яйца и накрая в брашното със сусама.
9
Пилешки пържоли с гарнитура от ориз 9Пържат се от двете страни. Месото се сервира върху канапе от ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2014
Много вкусни пържолки!!! Трябва да се нарежат на парчета с дебелина около 1 см,но не повече и вкуса е уникален!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
Много лесна и вкусна рецепта. Стана чудесно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта