Пилешки пастет

Дата: 15.01.2004
Източник: Бон Апети
Пилешки пастет
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки дробчета
1 1/2 ч. л. сол
2–3 щипки индийско орехче
2–3 скилидки чесън
1–2 с. л. олио
50 мл бренди
50 г краве масло
50 мл течна сметана
1 глава лук
200 г печурки
бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки пастетСитно нарязаният лук се запържва за 1–2 минути в сгорещените масло и олио. Слага се накълцаният чесън, разбърква се, прибавят се измитите, почистени и отцедени пилешки дробчета и се запържва 6–7 минути.
2
Пилешки пастет 2След като водата се е поизпарила и дробчетата са променили цвета си, се изсипва сгорещеното бренди и се фламбира с клечка кибрит.
3
Пилешки пастет 3Когато огънят от фламбирането загасне, се добавят нарязаните гъби. Задушава се още 2–3 минути, като периодично се разбърква, и се овкусява с подправките.
4
Пилешки пастет 4Задушените дробчета и гъби се смилат в кухненски робот, налива се сметаната и се бърка до постигане на желаната консистенция.
5
Пилешки пастет 5Готовият пастет се прехвърля в подходящ съд и се сервира охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта