Пилешки шницели

Пилешко месо в тандем с интересна, апетитна и леко пикантна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 броя пилешки гърди
3 филийки хляб
1/2 връзка магданоз
50 г сирене „Пармезан“
30 г белени слънчогледови семки
2 яйца
3 с. л. краве масло
3 с. л. олио
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г кисели краставички
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. лют сос
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Пилешки шницели
Хлябът се смила в блендер. Добавят се наситненият магданоз, настърганият пармезан, семките и отново се смила.
2
Пилешки шницели 2
Яйцата се разбиват. Пилешките гърди се изтъняват, като се разрязват през средата и се овкусяват със сол и черен пипер на вкус.
3
Пилешки шницели 3
Месото се овалва в брашно и след това се потапя в яйцата. Накрая се обвива с ароматните трохи.
4
Пилешки шницели 4
В голям тиган се загряват част от олиото и маслото, слага се от панираното месо и се пържи от всяка страна на умерен огън до златисто. Така се приготвят всички шницели.
5
Пилешки шницели 5
Киселите краставички, чесънът, лукът и магданозът се режат наситно, смесват се и се разбъркват със зехтин и лют сос. Месото се сервира гарнирано с краставичките.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Страхотни се получиха!Определено са ни в графа - любими!Благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Върховна рецепта, шницелите се приготвят много лесно и са несравнимо вкусни , дори и студени! Благодаря
2.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
невероятни са :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2013
Шницелите са уникални :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: