Пилешки „възглавници“

Дата: 23.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
200 г бекон на ленти
1 кисела зелка (1,5 кг)
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
за плънката:
100 г бисерен ориз
2 глави лук
250 г охладени пилешки дробчета
1 малка зелена ябълка
1 1/2 ч. л. суха мащерка
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки „възглавници“Оризът се сварява в голямо количество вода, заедно с 1/2 ч. л. мащерка, след което се отцежда.
2
Пилешки „възглавници“ 2Лукът се наситнява и се запържва в маслото, с малко сол, докато се карамелизира.
3
Пилешки „възглавници“ 3Прибавят се и нарязаните дробчета.
4
Пилешки „възглавници“ 4След като и те се запържат, се добавя обелената, почистена от семките и нарязана на малки кубчета ябълка. Готви се, докато ябълката омекне. Овкусява се с останалата мащерка, сол и черен пипер и се дърпа от котлона.
5
Пилешки „възглавници“ 5Сипва се отцеденият ориз, разбърква се внимателно и плънката се оставя да се охлади.
6
Пилешки „възглавници“ 6Пилето се транжира. Бутчетата и гърдите, заедно с кожата, се заделят, а от фенера и крилата се прави супа или бульон.
7
Пилешки „възглавници“ 7Бутчетата се обезкостяват и се овкусяват със сол и черен пипер от всички страни. Киселото зеле се нарязва на тънки ивички.
8
Пилешки „възглавници“ 8Плънката се разпределя в бутчетата и гърдите, откъм страната без кожа.
9
Пилешки „възглавници“ 9Затварят се така, че да се получат „възглавници".
10
Пилешки „възглавници“ 10Отстрани се покриват с лентички бекон.
11
Пилешки „възглавници“ 11Завързват се стегнато, като конецът се кръстосва.
12
Пилешки „възглавници“ 12Зелето се слага в тава, отгоре се разпределя част от маслото, нареждат се „възглавниците” и върху тях – останалото масло.
13
Пилешки „възглавници“ 13Пекат се около 15 минути в загрята на 230 градуса фурна. След това градусите се намаляват на 190 и се пече още около 40 минути.

14
Пилешки „възглавници“ 14Преди поднасяне конецът се отстранява.
15
Пилешки „възглавници“ 15„Възглавниците” се нарязват на филийки и се гарнират с киселото зеле.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


323 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта