Пилешко бутче, пълнено с дюли

Руло с плодов пълнеж и нежно зеленчуково пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2011
Пилешко бутче, пълнено с дюли
 
Необходими продукти:
2 цели пилешки бутчета
1 малка дюля
80 г краве масло
4 резена хамон
40 г орехи
20 г горчица
2–3 с. л. бренди
сол и черен пипер на вкус

за пюрето:
200 г картофи
200 г червено цвекло
1 скилидка чесън
150 мл прясно мляко
50 г краве масло
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пилешко бутче, пълнено с дюли

Пилешките бутчета се обезкостяват и кожата се отстранява. Месото се изтънява и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Пилешко бутче, пълнено с дюли 2

Дюлята се обелва, нарязва се и се задушава в малко масло и около 50 мл вода, овкусена със сол и черен пипер, докато омекне.


3
Пилешко бутче, пълнено с дюли 3

Към нея се прибавят нарязаните наедро орехи и се запържват. След това се фламбира с брендито.


4
Пилешко бутче, пълнено с дюли 4

Върху намазано с олио стреч фолио се слагат 2 парчета хамон, отгоре се поставя едното парче месо, намазва се малко горчица и се разпределят половината от дюлите. Така се процедира и с другото бутче.

 


5
Пилешко бутче, пълнено с дюли 5

Месо се навива на  руло като бонбон и се завързва с фолиото.


6
Пилешко бутче, пълнено с дюли 6

Рулата се пошират в кипяща вода, като котлона се изключва.


7
Пилешко бутче, пълнено с дюли 7

След това се запичат за кратко в тиган с останалото масло.


8
Пилешко бутче, пълнено с дюли 8

Картофите и цвеклото се обелват, нарязват се наедро и се варят във вода заедно с млякото, сол, черен пипер, мащерката и целите скилидки чесън.


9
Пилешко бутче, пълнено с дюли 9

Когато омекнат се отцеждат и се минават през преса, за да се получи фина смес.


10
Пилешко бутче, пълнено с дюли 10

Пюрето се разбърква с маслото, малко от бульона от варенето и се посолява ако е необходимо.


11
Пилешко бутче, пълнено с дюли 11

Рулата се разрязват на едри парчета и се сервират върху канапе от зеленчуковото пюре.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: