Пилешко филе на фурна с картофки

Дата: 10.06.2015
ТИТЛА: Хоби готвач
Пилешко филе на фурна с картофки
 
Необходими продукти:
500-600 г пилешко филе
1 домат
2-3 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 връзка магданоз
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
1 кг картофи
1 ч. л. канела
зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се нарязва на ивици (или на кубчета), овкусява се с малко сол и черен пипер и се оставя за около час.
2
Лукът, доматът, магданозът и чесънът се наситняват в блендер. Сипва се лимоновият сок и се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
Филетата се подреждат в намазана със зехтин тава, заливат се с получената смес и се пекат около 30 минути на 200 градуса.
4
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на пръчици. Овкусяват се с канелата, солта и зехтина. Разбъркват се добре и се слагат във фурната, заедно с пилешкото, като се проверяват, тъй като стават готови по-бързо.

Съвет:
Препоръчително е, ястието да се консумира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


177 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта