Пилешко филе по маджарски

Източник: Бон Апети
Дата: 05.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко бонфиле
30 г масло
200 мл растителна сметана
30 мл бяло вино
2 домата
1 глава лук
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
брашно за паниране
1 кг едри картофи
50 г синьо сирене
30-40 мл растителна сметана
4 ивици бекон (50 г)
черен пипер и сол на вкус
копър за украса


Начин на приготвяне:
1
Пилешко филе по маджарски
Картофите се измиват (не се белят), набождат се с вилица, за да не се пръснат при варенето, и се слагат в йенска тенджера, в която се налива 1 пръст вода. Похлупват се и се сваряват в микровълнова фурна за 12-15 минути.
2
Пилешко филе по маджарски 2
Сварените картофи се обелват, горната част на всеки се отрязва надлъжно (като капаче) и се запазва. Вътрешността се издълбава с лъжица и се поставя в купа. Получените картофени "лодчици" се поръсват със сол.
3
Пилешко филе по маджарски 3
Вътрешността на картофите се слага в купа и се намачква със сметаната и синьото сирене. Посолява се, подправя се с черен пипер и се разбърква добре. Картофените лодчици се пълнят с приготвената смес.
4
Пилешко филе по маджарски 4
Ивиците бекон се запичат до златисто в сух тиган. Изваждат се върху салфетка и след като се охладят, се начупват. Картофите се поръсват с парченцата бекон, украсяват се със стръкчета копър и се захлупват с картофените капачета.
5
Пилешко филе по маджарски 5
Пилешките филета се поръсват с черен пипер и сол и се овалват в брашно. В тигана с мазнината от запържения бекон се добавят олиото и маслото, загряват се и филетата се панират за около 1 минута от всяка страна. Щом са готови, се изваждат върху салфетка.
6
Пилешко филе по маджарски 6
В същата мазнина за 20 секунди се запържва наситненият лук. След това се налива виното, изчаква се да се изпари и съдът се оттегля от котлона. Лукът се поръсва с червен пипер и сол, наливат се пюрираните домати и сметаната. Кипва се и къкри 20 минути.
7
Пилешко филе по маджарски 7
Когато сосът е готов, в него се поставят панираните филета. Ястието се поръсва с естрагон и се оставя да поври още 1 минута.
8
Пилешко филе по маджарски 8
При сервиране всяка порция пилешко филе със сос се гарнира с по един пълнен картоф.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: