Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана

Дата: 11.12.2009
Източник: Бон Апети
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
20 г див лук
100 г заквасена сметана
сол на вкус
25 г краве масло за пържене
200 г пресни картофи (сварени)
сол и пипер на вкус
50 г къдрав магданоз
50 г див лук (пресен лук)
50 г краве масло
80 г заквасена сметана
100 г галета
сол и пипер меланж на вкус
20 г горчица
сол и пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметанаПилешкото филе се почиства и се овкусява с морска сол и микс от пипери. В тиган се сгорещява зехтин и филето се запечатва от двете страни.
2
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 2В блендер се поставят галетата, дивият лук и магданозът. Прибавя се заквасената сметана и маслото, овкусява се със сол и пипер и се разбива до хомогенизиране на съставките.
3
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 3Филето се намазва с горчица и се овалва в сместа за билковата коричката. Пече се в предварително сгорещена до 185 градуса фурна 5–6 минути.
4
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 4Сметаната за соса се разбърква с накълцания див лук и се овкусява със сол и пипер.
5
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 5Картофите се задушават за кратко в сгорещеното маслото, за да придобият златист цвят.
6
Пилешко филе с хрупкава билкова коричка и сметана 6Ястието се сервира, като в средата на чиния се поставя пилето, аранжира се с картофките и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта