Пилешко филе с праз и черен ориз

Дата: 07.12.2009
Източник: Бон Апети
Пилешко филе с праз и черен ориз
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
150 г праз
50 г черен ориз
250 г бял ориз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
3 с. л. зехтин
1 к. ч. бяло вино
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се овкусява със сол и черен пипер, запича се на тиган с 2 с. л. зехтин и се поставя в тавичка. В 1 л вряща вода се сваряват заедно двата вида ориз. След като се сварят, се отцеждат.
2
Празът се реже на колелца и се запържва в останалия зехтин. Добавя се оризът и се задушава с виното.
3
Пилешкото филе се пече около 15 минути в нагорещена на 250 градуса фурна.
4
Ястието се сервира с ароматния ориз и върху него се поставят изпечените пилешки гърди.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
Маргарита Проданова се регистрира в сайта.
Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта