Пилешко филе със зеленчукова гарнитура

Дата: 18.03.2010
Източник: Бон Апети
Пилешко филе със зеленчукова гарнитура
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
5 с. л. зехтин
100 г червени камби
100 г жълти камби
100 г чери доматчета
1 с. л. каперси
50 мл бяло вино
сол и бял пипер на вкус
мащерка за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и пипер и се запичат в намазнен тиган за 3–4 минути от всяка страна. Поставят се в намазана с 2 с. л. зехтин тавичка и се пекат около 10 минути на 190 градуса.
2
Камбите се почистват и измиват. Режат се на ленти и се запържват за 2–3 минути в останалия зехтин, добавят се нарязаните на половина чери доматчета, каперсите и бялото вино и се овкусява със сол и пипер. След като виното се изпари, гарнитурата, още топла, се разпределя в чинии.
3
Филетата се нарязват на филийки и се аранжират встрани от гарнитурата. Всяка порция се украсява с мащерка и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта