Пилешко гювече с царевичен крем

Дата: 18.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 клонка майоран
2-3 клонки прясна мащерка
4 с. л. олио
1/2 глава лук
1 зелена чушка
1 домат
200 мл прясно мляко
200 г стерилизирана царевица
200 г кашкавал
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко гювече с царевичен кремПилето се обезкостява. Mесото се нарязва на кубчета и се пържи в предварително сгорещената мазнина.
2
Пилешко гювече с царевичен крем 2Лукът и чушката се нарязват, добавят се при месото и се запържват. Поръсва се с черен пипер и сол, след което се похлупва и се задушава около 10 минути.
3
Пилешко гювече с царевичен крем 3Доматите се нарязват на кубчета и заедно с царевицата се прибавят при врящата смес. Разбърква се.
4
Пилешко гювече с царевичен крем 4След 2 минути се добавя разтвореното в млякото брашно. Задушава се за кратко, след това се поръсва с мащерка и майоран. Изчаква се сместа да кипне и се оставя да поври 1-2 минути.
5
Пилешко гювече с царевичен крем 5Готовата смес се разпределя в гювечета. Отгоре се покрива с парченца кашкавал. Ястието се поставя във фурна и се пече около 15-20 минути. При сервиране може да се поръси с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта