Пилешко иглу

Вкусната плънка този път удобно разполагаме в уютно иглу
Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешко филе
250 г царевица от консерва
150 г сирене „Чедър”
150 г кашкавал
100 г кисели краставички
галета за поръсване
масло за намазване
сол и черен пипер на вкус

за соса:
4 моркова
2 стръка мащерка
400 г заквасена сметана
1 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко иглу
Пилешкото филе се изтънява и начуква през фолио, като се внимава да не се разкъса. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Пилешко иглу 2
Кашкавалът и чедърът се настъргват. Краставичките се наситняват. Смесват се в купа с царевицата.
3
Пилешко иглу 3
Формички за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с галета. Месото се слага по стените на формичките, като краищата му се оставят да стърчат, за да може с тях да се затвори плънката.
4
Пилешко иглу 4
Разпределя се плънката. Затваря се със стърчащите краища на месото.
5
Пилешко иглу 5
Обръщат се в намазнена тава с незалепващо покритие и се готви във фурна на 200 градуса с вентилатор за 15 минути.
6
Пилешко иглу 6
Морковите се настъргват на ситно ренде и се запържват в зехтина, докато омекнат.
7
Пилешко иглу 7
Охлаждат се и се смесват с мащерката, горчицата и сметаната. Посолява се. Сосът се сервира към месото.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
много интересно и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Огладнях като гледам как се прави. Определено няма да изпусна да изпробвам тази рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Откакто го направих за първи път и впечатлих всички, го правя по поръчка :) Последно беше вчера, за рождения ден на сестра ми! Стана като \"специалитета на заведението\" :))
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: