Пилешко иглу

Дата: 03.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пилешко филе
250 г царевица от консерва
150 г сирене „Чедър”
150 г кашкавал
100 г кисели краставички
галета за поръсване
масло за намазване
сол и черен пипер на вкус
за соса:
4 моркова
2 стръка мащерка
400 г заквасена сметана
1 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко иглуПилешкото филе се изтънява и начуква през фолио, като се внимава да не се разкъса. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Пилешко иглу 2Кашкавалът и чедърът се настъргват. Краставичките се наситняват. Смесват се в купа с царевицата.
3
Пилешко иглу 3Формички за крем карамел се намазват с масло и се поръсват с галета. Месото се слага по стените на формичките, като краищата му се оставят да стърчат, за да може с тях да се затвори плънката.
4
Пилешко иглу 4Разпределя се плънката. Затваря се със стърчащите краища на месото.
5
Пилешко иглу 5Обръщат се в намазнена тава с незалепващо покритие и се готви във фурна на 200 градуса с вентилатор за 15 минути.
6
Пилешко иглу 6Морковите се настъргват на ситно ренде и се запържват в зехтина, докато омекнат.
7
Пилешко иглу 7Охлаждат се и се смесват с мащерката, горчицата и сметаната. Посолява се. Сосът се сервира към месото.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
много интересно и вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Огладнях като гледам как се прави. Определено няма да изпусна да изпробвам тази рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2014
Откакто го направих за първи път и впечатлих всички, го правя по поръчка :) Последно беше вчера, за рождения ден на сестра ми! Стана като \"специалитета на заведението\" :))
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта