Пилешко под шуба

Дата: 29.05.2007
Източник: Бон Апети
Пилешко под шуба
 
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1 ч. л. сол
100-200 г сирене
150 г крема сирене
200 мл прясно мляко
2 кг картофи
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. олио
7-8 стръка магданоз
10 връхчета розмарин
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 глави лук
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко под шубаБутчетата се обезкостяват и кожата се отстранява. Месото се нарязва на малки парчета, които се овкусяват с черен пипер и сол.
2
Пилешко под шуба 2Чушките и лукът се почистват и се нарязват надребно.
3
Пилешко под шуба 3Зеленчуците се запържват за 3-4 минути в предварително загрятото олио.
4
Пилешко под шуба 4След това се добавя пилешкото месо, разбърква се и се пържи още 5 минути на силен огън.
5
Пилешко под шуба 5Когато месото се зачерви от всички страни, плънката се подправя с нарязани наситно връхчета розмарин и стръкове магданоз.
6
Пилешко под шуба 6Картофите се сваряват, обелват се и се поставят в дълбок съд. Заливат се с прясното мляко, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Добавя се крема сиренето и се намачква на пюре.
7
Пилешко под шуба 7Тава с диаметър 26 см се намазва с масло и се поръсва обилно галета, така че дъното и стените да се покрият добре.
8
Пилешко под шуба 8Половината от картофеното пюре се разстила в тавата, като се покриват и стените (това става най-лесно с намазнени ръце).
9
Пилешко под шуба 9Плънката се разпределя равномерно върху пюрето. Отгоре се разстила останалото пюре, като се притиска с пръсти, така че плънката да е покрита от всички страни.
10
Пилешко под шуба 10Ястието се поръсва с настъргано сирене, слага се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и се пече, докато сиренето се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта