Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос "Порто"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1/4 ч. л. брашно
1-2 с. л. зехтин
1/4 глава кромид лук
30 мл вино
30-40 мл сметана
50 г печурки
1 щипка индийско орехче
3-4 листа сушена салвия
2-3 с. л. вино
2-3 скилидки чесън
1/2 глава кромид лук
50 г ивици бекон
100-150 г мариновани горски гъби
черен пипер и сол на вкус
3-4 пера зелен лук
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Пилешкото месо се обезкостява и се почиства от кожата. Филетата се разрязват на две, разтварят се и се начукват между два пласта стреч фолио. След това се подправят със сол и черен пипер.
2
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Ивиците бекон се слагат в сгорещен тиган с незалепващо покритие, запичат се по 3-4 минути от всяка страна и се изваждат в чиния.
3
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \В мазнината от бекона се сипва малко от маринатата на гъбите и за 2-3 минути се задушава наситненият лук за плънката. Прибавя се накълцаният чесън и след още 2-3 минути се сипват маринованите гъби.
4
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Продуктите за плънката се заливат с виното и къкрят на слаб огън, докато течността се изпари. След това се подправят със стрити листа салвия, щипка индийско орехче и сол на вкус.
5
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Върху всяко пилешко филе се слага парче бекон, сипва се малко от плънката и се навива на руло. Една ивица бекон се запазва за декорация.
6
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Рулата се подреждат в тавичка, поливат се с останалата от плънката мазнина и се подправят с черен пипер и сол. Пекат се около 15 минути в загрята на 200-220 градуса фурна.
7
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Лукът за соса се наситнява, запържва се в предварително сгорещен зехтин и след 2-3 минути се прибавят нарязаните печурки.
8
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Когато се запържат, печурките се поръсват с брашното, разбъркват се и се заливат с виното.
9
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Щом виното се изпари, гъбите се поръсват с черен пипер и сол и се заливат със сметаната. Ако е необходимо, сосът се разрежда с малко вода.
10
Пилешко роле с горски гъби, бекон и сос \Изпечените рулца се нарязват под ъгъл, поставят се в чиния и се гарнират със соса. Ястието се декорира с парченца бекон и пера зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта