Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка

Дата: 19.09.2008
Източник: Бон Апети
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 морков
1 глава кромид лук
1 кубче пилешки бульон
олио от пюрирани магданоз и мащерка
балсамов оцет
черен пипер на вкус
корнфлейкс за паниране
1/2 ч. л. чубрица
2 с. л. олио
2-3 с. л. готварска сметана
1 яйце
4-5 стръка пресен лук
450 г пилешки дробчета
6-7 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащеркаНеобелената глава лук, морковът, магданозът и кубчето пилешки бульон се кипват във вода.
2
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 2Кожата се отделя от пилешкото филе и мазните й краища се отстраняват, след което се слага в пергаментова хартия и се суши във фурна на 60 градуса около 60 минути.
3
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 3Пилешкото филе се срязва през средата, но без да се стига до края, след което се разтваря, така че да се получи пържола.
4
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 4Пилешките дробчета се запържват в нагорещеното олио, като се разбъркват с нарязаните наситно пера от зелен лук. Поръсват се с чубрица и черен пипер.
5
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 5Няколко от запържените дробчета се нарязват наситно и се завиват на руло в посоленото пилешко месо.
6
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 6Рулото се увива във фолио, свободните краища на фолиото се завръзват и полученото пакетче се потапя в бульона. Тенджерата се сваля от котлона.
7
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 7Останалите дробчета се смилат в блендер заедно със сметаната, докато се получи пастет.
8
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 8Пошираното филе се развива от фолиото, овалва се в чипс и яйце и се запича във фурна на 200 градуса.
9
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 9Изпеченото роле се разрязва на две парчета и се поднася с пастета, украсен с чипса от кожата, няколко капки балсамов оцет и олио от мащерка и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта