Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка

Гост: Андон Андонов
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2008
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
450 г пилешки дробчета
4-5 стръка пресен лук
1 яйце
2-3 с. л. готварска сметана
2 с. л. олио
1/2 ч. л. чубрица
корнфлейкс за паниране
черен пипер на вкус
балсамов оцет
олио от пюрирани магданоз и мащерка
1 кубче пилешки бульон
1 глава кромид лук
1 морков
6-7 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка
Необелената глава лук, морковът, магданозът и кубчето пилешки бульон се кипват във вода.
2
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 2
Кожата се отделя от пилешкото филе и мазните й краища се отстраняват, след което се слага в пергаментова хартия и се суши във фурна на 60 градуса около 60 минути.
3
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 3
Пилешкото филе се срязва през средата, но без да се стига до края, след което се разтваря, така че да се получи пържола.
4
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 4
Пилешките дробчета се запържват в нагорещеното олио, като се разбъркват с нарязаните наситно пера от зелен лук. Поръсват се с чубрица и черен пипер.
5
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 5
Няколко от запържените дробчета се нарязват наситно и се завиват на руло в посоленото пилешко месо.
6
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 6
Рулото се увива във фолио, свободните краища на фолиото се завръзват и полученото пакетче се потапя в бульона. Тенджерата се сваля от котлона.
7
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 7
Останалите дробчета се смилат в блендер заедно със сметаната, докато се получи пастет.
8
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 8
Пошираното филе се развива от фолиото, овалва се в чипс и яйце и се запича във фурна на 200 градуса.
9
Пилешко роле с пилешки дроб, пастет от пилешки дроб, чипс от пиле и олио от мащерка 9
Изпеченото роле се разрязва на две парчета и се поднася с пастета, украсен с чипса от кожата, няколко капки балсамов оцет и олио от мащерка и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: