Пилешко руло с аспержи, извара и спанак

Дата: 13.05.2011
Източник: Бон Апети
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
2 аспержи
200 г спанак
100 г извара
4 скилидки чесън
200 мл пилешки бульон
40 мл зехтин
морска сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак
Аспержите се обелват с белачка, бланшират се в подсолена вода за 2–3 минути и след това се слагат в купа със студена вода и лед, за да се спре процесът на готвене.


2
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 2
Филетата се разтварят и се изтъняват с нож за филетиране. Овкусяват се със сол и пипер и се поставят върху два пласта стреч фолио. 


3
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 3
В средата им се слага по 1 аспержа и заедно с фолиото се завива плътно руло (като бонбон). Краищата на фолиото се завързват. 


4
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 4
Рулата се слагат в бульона от бланширането на аспержите, която не трябва да кипи, върху тях се поставя чиния и се пошират за 12–15 минути.


5
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 5
Изваждат се и се шокират – поставят се в купа със студена вода и лед, за да се спре процесът на готвене.


6
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 6
Спанакът се бланшира за 5–6 минути във вряща подсолена вода, след това се залива със студена вода. 


7
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 7
В сгорещения зехтин се слагат 2 скилидки чесън и се сипва спанакът. Прибавя се изварата, наливат се 100 мл от пилешкия бульон, овкусява се със сол и пипер и се дръпва от огъня.  


8
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 8
Рулата се изваждат от фолиото и се запечатват от двете страни в тиган със зехтин, докато хванат коричка. В тигана се слагат останалите 2 скилидки чесън, наливат се останалите 100 мл бульон и се оставя на огъня, докато сосът леко се редуцира. 


9
Пилешко руло с аспержи, извара и спанак 9
Ястието се поднася, като в центъра на чинията се поставя ринг, в него се слага спанакът, рингът се отстранява, прибавя се нарязаното по диагонал пилешко руло и се залива със соса. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
Рецептата е интересна и вкусна :) Аз сложих броколи вместо аспержи, мисля че не променя кой знае колко рецептата. Гарнитурата със спанак и извара е супер вкусна и лесна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта