Пилешко руло с маслинова паста

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Пилешко руло с маслинова паста
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
150 г кълнове по избор
4 стръка магданоз
1 с. л. каперси
1 ч. л. червен пипер
2 ч. л. сусамово олио
40 мл зехтин
300 г булгур
150 г маслини (без костилки)
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват с червения пипер, разтварят се с помощта на нож и се намазват със сусамовото олио.
2
Маслините се пасират с 30 мл от зехтина. Филетата се намазват с маслиновата паста на по-дебел слой, навиват се на рула и се защипват с клечки за зъби. Подреждат се в намазнена с останалия зехтин тава и се пекат около 10 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна.
3
Булгурът се вари в подсолена вода и се отцежда. Към охладения булгур се добавят каперсите и наситненият магданоз, кълновете и всичко се разбърква.
4
Пилешките рула се поднасят нарязани на шайби и се гарнират с булгура.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта