Пилешко с бамбук и гъби шийтаке

Крехко месо и азиатски аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешко филе
120 г бамбук от консерва (отцеден)
50 г сушени гъби „Шийтаке“
50 г соеви кълнове
2 моркова
4 скилидки чесън
30 г пресен джинджифил
4 с. л. царевично нишесте
120 мл олио
3 с. л. светъл соев сос
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с бамбук и гъби шийтаке

Соевите кълнове се бланшират за кратко в кипяща вода. След това се поливат с ледено студена.

 


2
Пилешко с бамбук и гъби шийтаке 2

Гъбите се накисват във вряла вода, за да набъбнат.

 


3
Пилешко с бамбук и гъби шийтаке 3

Морковите се обелват и се нарязват на жулиен. Чесънът се почиства и се наситнява. Джинджифилът се обелва и също се наситнява.

 


4
Пилешко с бамбук и гъби шийтаке 4

Филето се нарязва на тънки ленти, овалва се в 3 с. л. царевично нишесте и се пържи в 60 мл сгорещено олио в уок, на 3 пъти, до полуготовност и се изважда.

 


5
Пилешко с бамбук и гъби шийтаке 5

В уока се сгорещява останалото олио и се пържат зеленчуците – чесънът и джинджифилът, след 30 секунди се прибавят морковите, разбърква се и се сипват соевите кълнове. Слага се бамбука, от гъбите шийтаке се отстраняват пънчетата и се сипват и те. Връща се месото, посолява се, слага се соевия сос, наливат се 150 мл от водата, в която са киснали гъбите.

 


6
Пилешко с бамбук и гъби шийтаке 6

Накрая се слага разтвореното в 1 с. л. вода 1 с. л. царевично нишесте. Разбърква се и се сервира.

 


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2017
С пресни гъби и без кълнове,пак се получи вкусно :)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Вече може да намерите пресни гъби Шийтаке и в България от Био Уей!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2015
Бързо лесно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: