Пилешко с глазура от мандарини и картофи със сушени домати и каперси

Източник: Бон Апети
Дата: 07.12.2009
Пилешко с глазура от мандарини и картофи със сушени домати и каперси
 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
400 г картофи
50 г сушени домати
1 с. л. каперси
1/4 връзка магданоз
100 г краве масло
сол на вкус
3–4 мандарини (100 г)
1 с. л. краве масло
1 с. л. кафява захар (бяла)
100 мл течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Филето се запича първо в нагорещен тиган, за да се запечати и да се запазят месните сокове, след което се пече 10 минути в загрята на 250 градуса фурна.
2
През това време в подсолена вода се сваряват обелените и нарязани на шайби картофи. Отцеждат се и се слагат в загрят тиган с разтопеното масло. Добавят се доматите и каперсите, посоляват се и всичко се сотира за 2 минути.
3
Сосът се приготвя, като мандарините се филетират и се карамелизират с маслото и захарта, след което тиганът се дръпва от огъня и се добавя сметаната.
4
Ястието се поднася, като върху или до пилешкото филе се слагат парченцата мандарини. Залива се със соса и до него се подрежда гарнитурата. Поръсва се с наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: