Пилешко с кашу

Дата: 18.09.2007
Източник: Бон Апети
Пилешко с кашу
 
Необходими продукти:
300 г пилешко месо
2 с. л. натурално нишесте
2 с. л. бяло вино "Мускат"
1 белтък
1 ч. л. настърган джинджифил
1 с. л. пчелен мед
2 с. л. бяло вино
1 с. л. соев сос
4 с. л. олио
2 скилидки чесън
2-3 стръка пресен лук
50 г сурово кашу
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко с кашуМесото се обезкостява и се нарязва на еднакви по големина хапки.
2
Пилешко с кашу 2Белтъкът за маринатата се разбива леко, сипва се нишестето, посолява се и се разбърква.
3
Пилешко с кашу 3В сместа с бъркане се налива бялото вино.
4
Пилешко с кашу 4Месото се овалва в приготвената марината и се оставя да престои 10 минути.
5
Пилешко с кашу 5Скилидките чесън и бялата част на лука се нарязват наситно. Джинджифилът се настъргва.
6
Пилешко с кашу 6Сипват се в тиган със силно сгорещено олио и се запържват за 1 минута.
7
Пилешко с кашу 7След това се слагат хапките пилешко и се пържат до готовност (5-8 минути).
8
Пилешко с кашу 8Прибавят се ядките кашу, разбърква се и се запържва още около минута.
9
Пилешко с кашу 9Пчелният мед се смесва с 2 с. л. вино и 1 с. л. соев сос.
10
Пилешко с кашу 10Ястието се залива с получения сос, разбърква се за около 30 секунди и се сваля от котлона. Сервира се поръсено с нарязани пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта