Пилешко с ориз и фъстъци

Дата: 20.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 горни пилешки бутчета
100 г бекон
150 г печени и белени фъстъци
2 стръка праз
1/4 глава целина
1 скилидка чесън
300 г дългозърнест ориз
400 г пасирани домати от консерва
600 мл пилешки бульон
2 дафинови листа
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко с ориз и фъстъциБутчетата се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Пилешко с ориз и фъстъци 2Запържват се в олиото до златисто.
3
Пилешко с ориз и фъстъци 3Изваждат се от съда, а мазнината се изхвърля.
4
Пилешко с ориз и фъстъци 4В същия съд се запържват наситнените праз, целина и чесън.
5
Пилешко с ориз и фъстъци 5Когато зеленчуците омекнат, се добавя нарязаният наситно бекон и също се запържва.
6
Пилешко с ориз и фъстъци 6В съда за готвене се сипват оризът и фъстъците и се запържват за кратко.
7
Пилешко с ориз и фъстъци 7Налива се бульонът, слагат се дафиновите листа и консервата домати и се овкусява със сол и черен пипер.
8
Пилешко с ориз и фъстъци 8Сместа се прехвърля в тава и отгоре се подреждат пилешките бутчета.
9
Пилешко с ориз и фъстъци 9Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 40 минути.
10
Пилешко с ориз и фъстъци 10По желание се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Стана много вкусно,но вместо пасирани домати от консерва използвах доматено пюре.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2014
Поредна рецепта, която се получи мноооого добре :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Много приятен вариант на класическото пиле с ориз. Надали ще успее да измести традиционната рецепта във вкуса на нашето семейство, но със сигурност беше едно много приятно и вкусно отклонение от канона ;)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Страхотно допълнение към една класическа рецепта.Лесна и приятна за изпълнение.Фъстъчките поомекнаха и спомогнаха за добрия вкус. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Изглежда невероятно, мирише удивително :) след малко ще го дегустираме и на вкус! Лесна и интересна рецепта. Благодаря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта