Пилешко с пюре от чесън

Толкова лесно за приготвяне, а с толкова богат вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2013
Пилешко с пюре от чесън
 
Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди (по 200–250 г)
4 глави чесън
6 с. л. зехтин
6 стръка мащерка
1/4 ч. л. майорана
3–4 листа салвия
сол и черен пипер на вкус
зехтин за тигана



Начин на приготвяне:
1
Пилешко с пюре от чесън

Чесънът се разрязва надве, без да се бели. Слага се в съд, в който има вряла вода, покриваща дъното около 1/2 см. Добавят се 4 стръка мащерка и сол на вкус. Похлупва се и се пече в загрята на 240 градуса фурна, за 40 минути. После капакът се маха и се пече още 5 минути. Ако има нужда се добавя вода.

 


2
Пилешко с пюре от чесън 2

След това се изважда от люспата и се намачква с вилица. Добавя се малко от течността в съда, за да се получи пюре, и 2 с. л. зехтин.

 


3
Пилешко с пюре от чесън 3

Месото се залива с останалия зехтин и се овкусява със сол, черен пипер, майораната, остраналата мащерка и салвията. Оставя се да се маринова за 40  минути на стайна температура.

 


4
Пилешко с пюре от чесън 4

В грил тиган се загрява зехтин и в него се запичат пилешкото. Сервира се с пюрето от чесън.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: