Пилешко със смокини и козе сирене

Дата: 02.02.2009
Източник: Бон Апети
Пилешко със смокини и козе сирене
 
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
50 г краве масло
3 ч. ч. вода
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. инстантна смес за качамак (царевично брашно)
черен пипер и сол на вкус
1-2 щипки индийско орехче
3-4 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино мискет
кората от 1/2 портокал
1 кубче пилешки бульон
30 г краве масло
100 г меко козе сирене
8-10 смокини
50 г кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко със смокини и козе сиренеПилешките гърди се почистват от кожата и костите, изтъняват се и се поръсват с черен пипер и сол.
2
Пилешко със смокини и козе сирене 2Сиренето се поставя в купа и се натрошава.
3
Пилешко със смокини и козе сирене 3Част от смокините (3-4) се разрязват на половинки и се накисват за няколко минути в 2 с. л. бяло вино, след което се нарязват надребно.
4
Пилешко със смокини и козе сирене 4Натрошеното сирене се смесва с накиснатите смокини и настърганата кора на 1/2 портокал. Добавя се индийското орехче и се разбърква.
5
Пилешко със смокини и козе сирене 5Пилешките гърди се поставят върху фолио и се покриват с плънката от сирене и смокини. Поливат се с малко зехтин и се завиват на вретено с помощта на фолиото.
6
Пилешко със смокини и козе сирене 6Получените рула се начукват с помощта на кухненски чук и се запържват от всяка страна в 2-3 с. л. зехтин.
7
Пилешко със смокини и козе сирене 7Запържените рула се изваждат и в същия съд се разтопяват 30 г масло. Поръсват се със сол и се добавят 5-6 нарязани наситно смокини заедно с останалото вино.
8
Пилешко със смокини и козе сирене 8Овкусяват се с натрошеното 1/2 кубче пилешки бульон и в съда се връщат пилешките гърди. Задушават се под капак около 15 минути (до готовност на продуктите).
9
Пилешко със смокини и козе сирене 9Млякото и водата за качамака се смесват в касерола и се поръсват с натрошеното 1/2 кубче пилешки бульон. След като сместа кипне, се добавя царевичната смес и се разбърква енергично на слаб огън, докато качамакът поеме течността.
10
Пилешко със смокини и козе сирене 10Добавят се маслото и нарязаният кашкавал и отново се разбърква. Получената смес се разстила на слой с дебелина 2-3 см в намаслена тава и от нея се изрязват желани форми, докато е още топла. Поднася се като гарнитура към пилешкото със смокини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта