Пилешкото на Мерилин

Рецепта от записките на голямата Мерилин
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2011
Пилешкото на Мерилин
 
Необходими продукти:
1 пиле пиле
100 г краве масло
200 мл бира
сол и пипер на вкус

за плънката:
100 г телешка кайма
100 г пилешки сърца
1 глава лук
1 стрък селари
2 филии стар хляб
50 г бадеми
50 г стафиди
50 г кедрови ядки
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка розмарин
1/2 връзка мащерка
2 щипки риган
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото на Мерилин

В тиган без мазнина се запържва телешка кайма с 1 глава лук, нарязана наситно. Прибавя се и селарито, предварително обелено с белачка и нарязано наситно.

 


2
Пилешкото на Мерилин 2

Когато са готови, се изваждат в купа и към тях се прибавят сварените пилешки сърца, нарязани наситно и хлябът – накиснат във вода и отцеден.


3
Пилешкото на Мерилин 3

Добавят се и счуканите бадеми, стафидите и кедровите ядки.


4
Пилешкото на Мерилин 4

Прибавя се сварено яйце, нарязано наситно, разбърква се хубаво и се поръсват наситнените магданоз, розмарин и мащерка. Плънката се овкусява с дафиновия лист, ригана и сол и черен пипер на вкус.


5
Пилешкото на Мерилин 5

Пилето се намазва отвътре и отвън с маслото и се овкусява със сол и черен пипер. Напълва се, затваря се с бамбукови шишчета, за да не изтече плънката или се зашива.


6
Пилешкото на Мерилин 6

Поставя се в тава за печене, налива се бирата, покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути в загрята до 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява и се пече още 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: