Пинца дела Бефана

... или „Щипката на Бефана“ – една стара и изпитана рецепта за феновете на италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2011
Пинца дела Бефана
 
Необходими продукти:
125 г инстантен качамак
250 мл прясно мляко
180 г захар
100 г брашно
50 г краве масло
5 ябълки
50 г сушени кайсии
50 г стафиди
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
1 щипка звезден анасон
1 яйце
2–3 с. л. бренди
2 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Пинца дела Бефана

Прясното мляко се загрява в тенджера с 250 мл вода.


2
Пинца дела Бефана 2

Прибавя се качамакът и се бърка енергично, докато се сгъсти. 


3
Пинца дела Бефана 3

Съдът се дърпа от огъня и се прибавят маслото (на стайна температура) и захарта. Разбърква се до хомогенизиране.


4
Пинца дела Бефана 4

Добавят се ябълките, обелени и нарязани на тънки филийки. 


5
Пинца дела Бефана 5

Прибавят се и останалите продукти – наситнените сушени кайсии, стафидите, маята, солта, настърганият звезден анасон, брашното и яйцето. Ароматизира се с брендито и се разбърква добре. 

 


6
Пинца дела Бефана 6

Сместа се изсипва в тава върху хартия за печене. Пече се на 180 градуса до златисто около 1 час. Оставя се да се охлади и се гарнира с меда. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: