Пипала от калмари по средиземноморски

Дата: 14.10.2015
Източник: Цветомила
ТИТЛА: Помощник готвач
Пипала от калмари по средиземноморскиПипала от калмари по средиземноморскиПипала от калмари по средиземноморскиПипала от калмари по средиземноморскиПипала от калмари по средиземноморски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г пипала от калмари
500 г домати на кубчета (от консерва)
100 г зелени маслини (без костилки)
250 г бланширан ориз (или обикновен)
50 мл зехтин
80 гр пармезан риган, босилек, майоран и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Наситнявате лука и чесъна и ги сипвате в сгорещения зехтин.
2
След като поомекнат, изсипвате нарязаните на парченца пипала от калмари и ги оставяте, да се задушават.
3
Прибавят се оризът, доматите и маслините, и ястието се оставя да къкри за 1 минута.
4
Наливат се 600-700 мл топла вода и се разбърква.
5
Прибавят се подправките и когато ястието започне да ври, силата на огъня се намалява.
6
Съдът се похлупва и ястието се готви, до готовност на ориза, като се проверява периодично. При необходимост се долива още вода.



Съвет:
Подходяща напитка е добре изстудено бяло вино.

Бон Апети!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта