Пипер чорба със сирене

Българска национална кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 21.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-200 г сирене
50 г корен целина
2-3 червени чушки
2-3 зелени чушки
1 картоф
50 мл олио
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
брашно за паниране
50 мл винен оцет
2-3 скилидки чесън
2-3 стръкчета магданоз
2-3 с. л. доматено пюре
2-3 с. л. олио
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пипер чорба със сирене
Почистените чушки, картоф и целина се нарязват на еднакви по големина парчета.
2
Пипер чорба със сирене 2
Зеленчуците се сипват в тенджера, заливат се със студена вода и се подправят с олио и сол. Варят се под капак около 20 минути.
3
Пипер чорба със сирене 3
Сиренето се нарязва на едри кубчета, които се овалват в брашно.
4
Пипер чорба със сирене 4
Чорбата се подправя с чубрица, сипват се панираните кубчета сирене и се вари до готовност.
5
Пипер чорба със сирене 5
Скилидките чесън се накълцват наситно и се разбъркват с доматеното пюре, олиото и оцета.
6
Пипер чорба със сирене 6
Саламуриката се посолява, сипва се наситненият магданоз и се бърка, така че продуктите да се смесят добре.
7
Пипер чорба със сирене 7
Готовата пипер чорба се поднася с копъровата саламурика и се подправя на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: