Пипер салата с катък

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Пипер салата с катък
 
Необходими продукти:
12–15 червени чушки печени и белени
1 глава чесън
100 г лешници
6 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет (ябълков)
1 ч. л. сол
500 г изцедено кисело мляко
250 г овче сирене (краве)
1/2 ч. л. самардала


Начин на приготвяне:
1
Небеленият чесън се изпича в сух тефлонов тиган или на котлон. Оставя се да се охлади, обелва се и скилидките се нарязват на парченца.
2
Лешниците се запичат в сух тиган за 2–3 минути, като се бъркат, и се смилат на по-едро. Може да се изпекат за 5–10 минути и във фурна при температурата 200 градуса, като се внимава да не загорят.
3
Чушките се нарязват на ивички и се поставят в купа заедно с чесъна.
4
В малка купа се сипват зехтинът, балсамовият оцет и солта и с телена бъркалка се разбиват до хомогенизиране. Излива се в купата при чушките и чесъна и се разбъркват.
5
Настърганото на ренде сирене се смесва в купа с киселото мляко, подправя се със самардалата и се разбърква.
6
С лъжица за сладолед се взима от катъка, оформя се като топка в средата на плитка чиния и около нея се подреждат овкусените чушки с чесъна. Поръсва се със смлените лешници и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: