Пиринска петел чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2004
Пиринска петел чорба
 
Необходими продукти:
1 домашен петел
150 г ориз
5-6 консервирани печени червени чушки
3 моркова
2 глави кромид лук
2 големи домата (1/2 буркан консервирани)
1 к. ч. олио
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пиринска петел чорба
Петелът се нарязва на порции, залива се с 2-3 л вода, прибавят се зърната черен пипер, дафиновият лист и солта и се вари поне около 2 часа, като след първото кипване се отпенва. Ако се използва тенджера под налягане, варенето продължава около 40 минути.
2
Пиринска петел чорба 2
Морковите и лукът се нарязват наедро и се слагат при сварения петел. Варят се не по-малко от 1/2 час и се добавят нарязаните надребно домати и чушки.
3
Пиринска петел чорба 3
Оризът се запържва до стъклено в сгорещеното олио и се прибавя към сварения петел и зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: