Пирог с пилешко месо

Дата: 15.02.2016
Източник: yordy_3
ТИТЛА: Чирак
Пирог с пилешко месоПирог с пилешко месо
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
100 г краве масло
1 жълтък
1 щипка сол
50 мл вода
за плънката:
700 г пилешки бутчета
2 стръка праз
3 яйца
100 мл прясно мляко
200 мл течна сметана
100 г кашкавал
магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пресяваме брашното, нарязваме вътре маслото, слагаме жълтъка, водата и солта. Замесваме средно твърдо тесто, увиваме го във фолио и го оставяме за 30 минути в хладилник.
2
Празът се нарязва на шайби и се запържва с малко мазнина. Добавя се месото от сварените и обезкостени пилешки бутчета. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се добавя нарязаният магданоз. Сместа се оставя да изстине.
3
Тестото се изважда от хладилника и се разточва. Слага се на дъното на тавата, като отстрани се оставят ръбове. Плънката се изсипва върху тестото, яйцата се разбиват с млякото и сметаната, малко сол, черен пипер и настъргания кашкавал. Сместа се излива върху плънката.

4
Пирогът се пече 60 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлажда се и се разрязва.



Съвет:
Може да гарнирате със сос по желание. Аз предпочитам чеснов сос от майонеза, кисело мляко, чесън и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Приготвих без праз, но се получи много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта