Пирожки

Дата: 19.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г брашно
2 яйца
400 г кисело мляко
200 г краве сирене
1 с. л. сода бикарбонат
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1–2 с. л. оцет
олио за пържене на маслена баня
 

Начин на приготвяне:
1
Пирожки
Содата се гаси в киселото мляко.

 


2
Пирожки 2
Сиренето се натрошава и се слага в купа. Към него се добавят яйцата, захарта, солта, оцета и киселото мляко със содата. Разбива се с миксер.

 

 


3
Пирожки 3
Брашното се пресява в купата към сместа и отново се разбива.

 


4
Пирожки 4
Когато стане трудно за бъркане се прехвърля върху набрашнен плот и се меси.  Трябва да се получи меко тесто. Оформя се дебел фитил, който се нарязва на парчета.

 


5
Пирожки 5
От тях се оформят пурички, които се оставят да починат за 30 минути покрити с кърпа.

 


6
Пирожки 6
После се пържат в сгорещено олио, до кафяв цвят. Изваждат се върху кухненска хартия, да се отцедат. Могат да се поднесат със сладко, сирене, лютеница, мед, различни дипове.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2014
:)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
превъзходни са
4.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2014
Много хубави станаха!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2013
ммм вкуснооо
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Може, Дани, прибери го в хладилник, а на сутринта го остави да се темперира добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта