Писия с картофено суши и портокалов „Холандес“

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Писия с картофено суши и портокалов „Холандес“
 
Необходими продукти:
2 пресни писии
100 г краве масло
1/2 лимон
50 г брашно
1 стрък розмарин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
2 жълтъка
50 мл бяло вино
120 г краве масло
сокът от 1/2 портокал
сол и черен пипер на вкус
2 картофа
1/2 ч. л. маково семе
30 мл прясно мляко
20 г краве масло
1 лист кора нори (сушени водорасли)х
1 лента краставица
1 лента червена чушка
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус



Начин на приготвяне:
1

Внимателно се отделя кожата от двете страни на рибата и се отстраняват перките и главата. Овкусява се със сол, черен пипер и лимона и се панира в брашното. Пържи се в умерено сгорещеното масло по 3 минути от двете страни заедно със стръка розмарин и скилидката чесън.

2
Картофите се сваряват и се пасират. Внимателно се омесват с маковото семе, млякото и маслото и се овкусяват със сол, черен пипер и индийско орехче. Картофеното пюре се нанася равномерно върху 2/3 от нори листа, поставят се краставицата и чушката и се навива на руло.

3
В съд с овално дъно (басан) се разбиват жълтъците с бялото вино и на водна баня към яйчената смес се налива на тънка струя предварително разтопеното масло. След около 5–6 минути се сипва портокаловият сок и се овкусява със сол и черен пипер.

4
Рибата се поставя в средата на чинията, аранжира се с няколко колелца от картофеното суши и се покапва със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: