Пита

Дата: 06.01.2016
Източник: Анна Благоева
ТИТЛА: Чирак
Пита
 
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
1 с. л. захар
1 с. л. сол
1/2 кубче прясна мая
2 яйца
6 с. л. олио
1 кг брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Разтваряте маята в част от млякото, което трябва да е леко затоплено.
2
Наливате останалото мляко в купата за месене.
3
Сипвате олиото, солта, захарта и яйцето и когато маята се разтвори, добавяте и нея.
4
В друга купа пресявате брашно. (Аз слагам на око, но около 1 кг.) Сипвате част от брашното в течната смес и обърквате с лъжица, докато се получи хомогенна смес.
5
Започвате да месите с набрашнени ръце, като при необходимост, добавяте още брашно, докато тестото спре да се лепи по ръцете, но да е меко. Покривате с фолио и отгоре с кърпа и оставяте да втаса за около 50 минути - до 1 час.
6
След това омесвате хубаво за около 10-15 минути, но така, че тестото да не става твърдо и го оставяте да почине още поне около половин час.
7
Оформяте питата, намазвате я отгоре с жълтъка, разбит с малко олио и мляко.
8
Питата се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като през последните 10 минути е добре, отгоре да се покрие с хартия за печене, за да не изгори.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта