Питка „Корона“

Дата: 22.02.2016
ТИТЛА: Чирак
Питка „Корона“Питка „Корона“Питка „Корона“
 
Необходими продукти:
1 кубче прясна мая
1 1/2 кг брашно
200 мл кисело мляко
600 мл хладка вода
2 яйца
1 с. л. олио
1 с. л. захар
1 с. л. сол
75 г краве масло
шарена сол
 

Начин на приготвяне:
1
Първо пресявате брашното. В пресятото брашно правите кладенче, в което сипвате 1 с. л. сол, 1 с. л. олио, 1 цяло яйце, 1 белтък и натрошеното кубче мая, поръсено с 1 с. л. захар, и разбърквате.
2
След това добавяте киселото мляко и водата. Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да втаса за около 20 минути. След това премесваме тестото още веднъж и отново го оставяме да втаса за още 20 минути.
3
Разточваме втасалото тесто, както е показано на първата снимка и го режем на ленти от единия до другия край (оставяме около 3 см без да изрязваме), като преди това го намазваме с разтопеното масло и го поръсваме с шарена сол.
4
Навиваме тестото на руло, слагаме го в метална тенджера (без пластмасови части) и печем около 2 часа на 180-200 градуса.



Съвет:
Напръскайте изпечената пита с вода и я покрийте с кърпа, за да остане коричката мека.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта