Питка с домашен телешки бургер и свежа салата

Дата: 15.06.2010
Източник: Бон Апети
Питка с домашен телешки бургер и свежа салата
 
Необходими продукти:
4 питки
1 червена чушка
100 г кисели краставички
1 скилидка чесън
3 с. л. майонеза
3 с. л. кетчуп
2 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
3 ч. л. кимион
1 глава червен лук
2 домата
1–2 краставички (150 г)
4 резена сирене „Чедър“ за тост
1 маруля
800 г телешка кайма
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Питките се разрязват на 3 равни части и се запичат по 1 минута от двете страни на тостер или нагрят тиган. Доматите и лукът се нарязват на шайби, а краставичките – на тънки ивици.
2
Каймата се овкусява със сол, пипер и кимиона, омесва се и се оформят кюфтета. Пекат се около 3 минути от двете страни на плоча или загрят тефлонов тиган. Когато се обърнат, върху всяко се поставя от сиренето „Чедър“, за да се разтопи леко от топлината.
3
Върху първата част от питката се поставя едно листо маруля, върху него се слага кюфтето, а отгоре – втората част от питката. След това отново се слага маруля, 2 шайби домат, няколко ивици краставици и 2–3 кръгчета лук.
4
Сосът се приготвя, като чушката, краставичката и чесънът се накълцват наситно и се смесват с горчицата, кетчупа и майонезата. Ако е нужно, се овкусява с бял пипер и сол и се сервира в сосиера към бургера.

 

 

Съвет: Отделните части от питката могат да се намажат със соса предварително, а бургерът да се поднесе с чипс от пържени картофи или салата по избор.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта