Питка със сирене

Източник: Таня Живкова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.02.2014
Питка със сирене
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
2 яйца
1 с.л сол
24 г жива мая
600 г вода
150 г сирене
50 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Питка със сирене
В купа с топла вода разтваряме маята заедно с щипка захар и малко брашно, за да се получи кашичка. Пресяваме брашното(около килограм) върху плота. Правим кладенче и вътре чукваме яйцата,добавяме олиото,солта и водата. След като вече маята е втасала добавяме и нея. Замесваме меко тесто което оставяме за 30-40 минути да удвои обема си. Втасалото вече тесто делим на 3 различни по големина топки. В намазнена тава поставяме купа с отвора надолу. Разточваме малкото топче тесто с дебелина 0,5мм и завиваме купата с него. Голямата топка разточваме на кора с дебелина също0,5 мм, която намазваме с масло и натрошаваме едната част от сиренето. Завиваме на руло което обикаля ръба на тавата. Средната топка по същият начин разокваме с масло и сирене. Навиваме на "охлювче".Отделяме я на страна. Пластът върху купата режем на триъгълници които обръщаме към ръба на тавата,така че когато махнем купата и на нейно място сложим навитото "охлювче" да заприлича на слънце. Оставяме питката да втасва до удвояване обема си.

2
Питка със сирене  2
След което я намазваме с жълтък. По желание може да се поръси и със сусам. Изпичаме на загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Още по вкуснв става когат разточеният лист намажем с меко масло или маргарин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: