Питка "Зинга"

Дата: 01.10.2013
ТИТЛА: Чирак
Питка \
 
Необходими продукти:
За тестото
1 кг брашно
2 яйца
1 кубче прясна мая
1/2 кофичка кисело мляко 4.5%
400 мл. хладка вода
1 с. л. сол
1 ч. л. захар
2 с. л. олио
2 жълтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в киселото мляко заедно със захарта. Оставя се за 10 минути да втаса.
Брашното, заедно с 2-те яйца, водата, олиото и солта се разбъркват, добавя се и втасалата смес с маята. Замесва се тесто, като се добавя брашно, докато спре да лепне. Аз го оставям да втаса леко, след което го разделям на 7 топки. Оставям ги да втасат и тях, след което оформям питката.
2
Топките се разточват на кръгове, като се нареждат три от тях един върху друг, а помежду им се маже с олио. Същото се повтаря с още три от топките.
Разрязвт се на 8 триъгълника, които се навиват като кроасани. Поставят се в тавата. С последната топка се прави украса по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта