Питка

Дата: 20.10.2015
Източник: Krasimira Georgieva
ТИТЛА: Експериментатор
ПиткаПитка
 
Необходими продукти:
1 яйце
1/2 кубче мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 кг брашно
600 мл вода
олио
сусам
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в малко вода, заедно с 1 с. л. брашно и захарта. Изчаква се 10 минути, за да се активира маята.
2
След това се замесва тесто, което се оставя да втаса за 30 минути.
3
Тестото се разточва под формата на елипса, с дебелина от 0,5 см. Намазва се с олио, навива се на руло и се реже косо или на триъгълници, които се подреждат в намазнена тавичка с диаметър от 26 см и се оставят да втасат за около 30 минути.
4
Питката се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


430 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта