Питки Добруджанки

Бързи, лесни и вкусни
Източник: Латинка Анчова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 05.11.2015
Питки Добруджанки
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
150-200 г сирене
1-2 с. л. олио
2 1/2 ч. ч. брашно
краве масло


Начин на приготвяне:
1
В купа слагате киселото мляко, яйцето и содата. Разбърквате и оставяте за 1-2 минути, докато се образуват мехурчета.
2
Брашното се пресява и към него се добавя солта. Слагате натрошеното сирене и добавяте постепенно от брашното, като бъркате с лъжица. Тестото става гъсто и лепкаво.
3
Гребвате с лъжица от тестото и нареждате питките в намазана с олио тава, на разстояние една от друга. Върху всяка питка слагате по едно малко парченце масло.
4
Питките се пекат около 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


Съвети:
По желание може да добавите нарязани сушени домати, нарязани маслини (без костилки), ситно нарязан бекон или шунка. Също така може да поръсите питките със сусам или с настърган кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Беше вкусно и здравословно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: