Питки с пресен лук

Апетитно запечени на тиган
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 мл гореща вода
1 ч. л. сол
3 с. л. олио (+ за намазване)
1 връзка пресен лук



Начин на приготвяне:
1
Питки с пресен лук
Брашното се смесва със солта, залива се с горещата вода и се разбърква.
2
Питки с пресен лук 2
Замесва се тесто, оставя се да почине 1 час, след което се реже на 8 парчета.
3
Питки с пресен лук 3
Всяко парче се разточва натънко, намазва се с олио и се поръсва с наситнен пресен лук.

4
Питки с пресен лук 4
Навива се на руло, което се оформя като охлюв (подобно на вита баница).
5
Питки с пресен лук 5
Отново се разточва.
6
Питки с пресен лук 6
Питките се пекат от двете страни в намазан с олио тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Правя ги за кой ли път... Вкусни са и с пастетче
6.
Изпрати
лично съобщение

29.12.2016
Приготвих питките с брашно от лимец.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2015
Добавих им маслинова паста !
4.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Вкусно :)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
аз вече да пъти ги правя,но с маслини!!!вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: