Питки с шунка и маково семе

Дата: 08.09.2009
Източник: Бон Апети
Питки с шунка и маково семе
 
Необходими продукти:
350 г брашно
150 мл прясно мляко
1 ч. л. захар и орехи
80 г краве масло
1/4 пакетче мая (около 12 г)
150 г шунка
1 щипка сол и бял пипер на вкус
1 жълтък
маково семе за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1

Маята се разтваря в 50 мл хладка вода заедно със захарта. Престоява около 20 минути, след това се добавят брашното и млякото.

2

Меси се тесто. Към него се добавят нарязаната на кубчета шунка, солта и разтопеното масло и всичко се омесва добре. Ако е нужно, се добавя брашно. Оставя се да втасва около 20 минути и пак се омесва добре до получаване на меко тесто. Оформят се по желание питки или гевреци.

3

Намазват се с разбития жълтък и се поръсват с маково семе. Пекат се 20 минути на 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2014
чудесни са, стават много хубави и със сусам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта