Маята се разтваря в 50 мл хладка вода заедно със захарта. Престоява около 20 минути, след това се добавят брашното и млякото.
Меси се тесто. Към него се добавят нарязаната на кубчета шунка, солта и разтопеното масло и всичко се омесва добре. Ако е нужно, се добавя брашно. Оставя се да втасва около 20 минути и пак се омесва добре до получаване на меко тесто. Оформят се по желание питки или гевреци.
1. |
Изпрати
лично съобщение |
14.06.2014 чудесни са, стават много хубави и със сусам
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...