Питки със сирене

Лесни, пухкави и вкусни
Източник: Айлин
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.08.2015
Питки със сирене
Питки със сирене
Питки със сирене
Питки със сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно (тип 500)
1/2 пакетче прясна мая
2 яйца
200 г кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
200-300 г сирене
1 щипка сол
1 щипка захар



Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в 100 мл топла вода, заедно с щипка захар и щипка брашно. Разбърква се и се оставя да шупне.
2
В друг съд се добавя 50 г кисело мляко и 1 ч. л. сода бикарбонат, и също се оставя да шупне.
3
Брашното се пресява върху плота (или в широк и дълбок съд). Прави се кладенче и вътре чукваме едното яйце, добавяме шупналата мая и шупналата сода, останалото кисело мляко и натрошеното сирене, и поръсваме с щипка сол.
4
Замесваме тесто, покриваме го с кърпа и го оставяме да втаса за около 45 минути, на топло. След като удвои обема си, тестото се разточва и с помощта на чаена чаша или ринг се изрязват кръгове.
5
Питките се подреждат в намазнена с олио тава, на разстояние една от друга, покриват се с кърпа и се оставят за около 15-20 минути, за да втасат повторно.
6
Намазват се отгоре с разбитото яйце и по желание се поръсват със сусам или маково семе. Пекат се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Съвет:
Можете да разрежете питките и да си направите сандвичи или хамбургери.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

20.10.2018
Много хубава рецепта! Аз добавих и 1 кренвирш.
6.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2015
Страхотна рецепта. Питките са изключително мекички. При мен поеха доста повече брашно. Заслужено получават място в книгата ми с рецепти :))
5.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2015
Може да се добави настърган кашкавал стават супер и рецептата е много добра.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2015
Хубава рецепта,скоро ще я пробвам. И аз ше ползвам суха мая най-вероятно понеже имам винаги от нея заради хляба който правя почти всеки ден в машината за хляб.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2015
Пробвай, Айлин, ще бъде успешно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: