Пица "Ани"

Дата: 12.01.2004
Източник: Бон Апети
Пица
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 ч. л. майорана
1/2 ч. л. босилек
2–3 с. л. олио
1 ч. ч. доматено пюре
100 броколи
3 глави лук
100 г кашкавал
100 г синьо сирене
1/2 ч. л. сол
1 пакетче суха мая
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пица Тестото се приготвя по традиционния начин, като всички сухи продукти се смесват в купа, постепенно се наливат 180–200 мл вода и се меси, докато тестото се изглади. Покрива се с готварско фолио и се оставя да втаса.
2
Пица Лукът за топинга се нарязва на шайби, разделя се на пръстени и се задушава на слаб огън около 10 минути, докато започне да се карамелизира. В купичка се смесват доматеното пюре, солта, босилекът и майораната и се разбърква.
3
Пица Тавата за печене се намаслява. Повърхността на втасалото тесто също се намаслява, поставя се в тавата и с притискане се придава нейната форма (нужно е от тестото да се получи ръб покрай стените на тавата). Полива се с овкусения доматен сос, шайбите лук и розичките броколи, поръсва се с нарязаните на ивички кашкавал и синьо сирене и се пече 10–15 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта